Jumaat, 9 Disember 2011

ALHAMDULILLAH...FINALLY I GOT IT !

ASSALAMUALAIKUM...

meztyy kowg da pena dengaa ayat niee before this kan?? yup yup niee la ayat dari status aku kat fb tuuu...okee kat cnieee aku akan explain about that...

haaa act aku bersyukur nomo nomo nomo nomo nomo ( nomo= sangat : dalam bahase korea) tetibee kan korea pluk... niee mezty terpengaruh ngan cterrr guminho..huhu promotee pluk la aiiii..okee okee stop nonsence...!

blk pade cterrr aku td... okeee aku bersyukur yg amat akhirnyeee aku dapat gak mencapai keputusan 3.5 and above..fuuuhhhhhhh mmg tak disangke sangkeee la kan...usaha aku selame nieee mmg tersgt sgt berbaloi...terime kasih ya ALLAH..kow perkenankan doa hambamu ini....rezki aku kali niee kan...

ape apee pown aku bersyukur gak dpt lepas dan mendapat result yg boleeh dikateekan bangge walaupun xmencapai tahap expert dalam subjek mikroprosessor....fuuhhhh xpaya ckp laa kan subjek niee mmg subjek killer abez dan sgt aku takuti...alhamdulillah ! credit to lect aku PUAN ZUBYDAH...(kalau yee bacee niee mezty yee terharu ...ceeetttttt! ntah ntah beliau menyampah adeelaaa =P)

Jumaat, 2 Disember 2011

wants to be "pelary pecut dunia" !

ASSALAMUALAIKUM...

waahhhh rajin plukk aku menghupdatee blog nieee kan... bleeerr da di timpe kebosanan barulaaa aku nak bermanjee manjee kat cnieee kan...lau x hareeeemmm la kow fatin!..

da la tuuu ditambah pulak kunun kunun nyeee ade aty nak jady pelary pecut dunia...pelary 100m tyme kat skolw skowl dulu pon ko xlepas...lagy laa adee aty kow nak jady pelary pecut dunia..adoiyaiiiii...

act yg dimaksodkan aku adalah aku kalau la boleh...sekaraang nieee aku nak lary selaju yang mungkin nak g korea nak salam jun pyo paz tuu blk semulaa malaysiaa..haaaa bukan jugak sebenanyee...

oke okee mengarot... act aku nak lary laju laju supaye sumee rase beban aku niee elang.. aku nak lary sejaoh yg mungkin..aku nak elangkan sumeee pkiran negatif yg hinggap kat aku skunk... aku nak pegy jaoh dary dunia aku skunk!

wwaaaahhh alangkah seronoknyeee dapat menenangkan diri bersendirian..hanyee ade aku dan aku!
bahagyenyeeee.........................................................

Khamis, 1 Disember 2011

cuty semester yg membosankan!

ASSALAMUALAIKUM wbt..

lamee da aku xberposto posto kat cnieee kan... yelaa baru abez final exam...dan baru juak la berakhirnyeee semester 5...hoooraaayy! gembireeeee! hehehhe dyam xdyam da nak masok sem 6 da ea... fuuhhh lamee gak aku memerah keringat di poly jb tueee eaaa... huhu

okee lupeekan yang tuu...skunkk nieee aku tgh cuty semester... yg sumeee owg nanty natykan...yg sumee owg paling menggemary nyeee... sebab nyeee mereka boleee berholiday sakan laa kan... aku gak yg dok bersantai santai kat umaaa niee... haisssyyy apeee pown xboleee...

bosan ! bosan! bosan! kaki aku nieee da gatal jex nak berjalan...haaiisssyy seb baeekkk laa xde fulus...lau adee sowg2 pown aku hentam jex... hehehheheh p tuuu seb baek laa kan...lau seb xbaek... haaaa dok uma ajee laa...huhuhu

impian aku xbyk tyme cuty cuty nieee...aku cumeee nak g kawasan yg tinggi cameron highland atau genting.. aku nak release tension kat sanee...nak duduk..jalan jalan menikmaty permandangan kat saneee... xde owg nak teman pown xpee...aku nak pegy sowg2 kat saneee... p blerrr aku da pergy sowg sowg jangan adee yg ganggu percutyan aku yee... hehehehehe

waaaahhh alangkah besttnyeee lau impian aku tuuu tercapai..meztyy aku da xbebel bebel ag ckp bosan bosan kan....huhu

Sabtu, 8 Oktober 2011

MENGIDAM NAK MENJEJAKKAN KAKI KE PENTAS "AKJ" !

SALAM 1 MALAYSIA! cehhh waaahhh tetibe menyahot seruan kerajaan pluk...nak satu malaysia bagai..hehehhe
waaahhhh lamee betol aku xpost entry kat blog niee ea... mezty bosan jex nak singgah kat cnieee... huhu minx maap la yee... byaseee la da nak akhir akhir sem niee..cam da xde life edop niee..assignment, test , quiz sumeee ary ary nak dtg melawat aku... so terpakse laaa aku melayan mereka ngan baek baek sekaly...lau x layan mereka tuuu ngan baek baek..matylaa  nakkk.. hancusss edop aku t...huhu nieee lorm campor ngan final projek aku tuuu...satuu masalah jugee nak melayan kerenahnyeee yg bermacam-macam...so cerewet! huhu


baru baru nie 2 orang classmate aku ade dpt kertas yg berwarna kuning yg memberitahu bahawa mereka LAYAK menerima AKJ..apa itu AKJ??? AKJ bukanlaaa sejeniss snek baru di pasaran atau coklat yg paling mahal sampaikan kita xpena denga name nyeee sebelorm nieee... AKJ stand for ANUGERAH KECERMELANGAN PELAJAR...haaaa kireee dak dak dekan laa....huhu



sebenanyeee bende niee mmg aku da idam idam kan dari sem 3 lagi..tapi aku xtawu laa apeee punce masalah teknikal masee tuuu yang aku x layak dapat kertas kuning nieee...
may beee xcukop kertas da kowt nak tulis namee aku...heheh cerrr nengok gambar kat bawah niee..mmg ngam ngan coiii ajee ye tulis name name mereka yg berkenaan kan... tuuu laa agaknyeee sebabnyee aku xdpt kertas kuning tuuu agaknyeee... namee aku xmuat nak tulis dalam 1 kertas tuuu..cubee laa dyowg kecik kan ckewt font tuu mezty namee aku muat kan??? hehehhe
(pdhl mmg xlayak nak dpt AKJ)




so disebabkan aku sedang dan masih melayari edop sebagai seorang pelajar POLITEKNIK PREMIER JOHOR BAHRU atau nama yg akan ditukar coming soon adalah POLITEKNIK IBRAHIM SULTAN ini, kertas kuning nieee la penaik semangat aku dan berkobar kobarnyee aku nak belajar rajin rajin... kawan kawan aku pown da naek pelik atas perubahan aku nieee...ape apee pown... aku berserah pada ALLAH sajee..lau aku da berusaha tapy still xdpt agy..may be ade hikmah nyee... MUDAH MUDAHAN SATU HARI NANTY YE......

Ahad, 11 September 2011

MENJADI MANUSIA YG BERSYUKUR!

ehem ehem assalamualaikum wbt.. tetibeee TERajin pluk aku nak menghupdate post aku yee... almaklorm kebosanan kowt... yelaaa encik comeyh aku da deactivate akaun fb beliau..so aku xde nak watpee la blerrr on9..tuu yg aku rajin update blog lately nieee..niee pown lau xde byk keje yg menanty laa kan...lau tak hareeemmmm....hehhehhe
okee napee aku tetibee wat post cam niee??? haaa sebab nyee tetibee tgh ary td aku cam tersedar laaa... yg aku niee cam manusia yg xbersyukur kan... bg betis nak peha... manee laa adee yg perfect dlm duniaa niee yunk oiii... bersyukur laa dgn ape yg kow ade skunk niee fatin..walaupown ia nyee xsesempurna manee..tapy hargailahhh selagy masih ade depan matee..jagelah dengan sebaek mungkin... jgn nanty sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak bergunaa.... (waaahhhh cyap masok peribahasa gituuuu) so insyaALLAH aku akan berubah sedikit demi sedikit untuk kebaikan bersame...huhu

*insyaALLAH aku akan jagee hubungan ini supaye menjady yg lebih baik...aminn....

Sabtu, 10 September 2011

JAWAPAN UNTUK SOALAN YG BERMAEN DI MINDA U'ALL...

hallloooooooo... ASSALAMUALAIKUM WBT..
mmg da lame bebeno kan aku x post mengepos nieee.... almaklorm kebizian yg melampau lampau sebab tuuu laa aku xmenyempat nak post hape hape... niee pown untong renovate blog...lau x mezty xde yg nak menziarah blog aku nieee kan...huhu
okee rayeee suda dua minggu menjelang... p aku xde pluk raseee mood hary rayee..napee eA??  may be sbb xde owg nak berayee ngan aku kowt....OOoooppsss...peace! heheeh =)
urmmmm panjang pluk mukadimah aku kan..blerr nyeee nak masok ke tajok sebenar nie??
okee merujuk kepada perkara di atas...(waahh cam surat rasmi pluk) haaaaa kawan kawan aku sumeee dok runsing+risau ngan aku..asal lerr tetibeee aku xde wat relationship kat muka buku aku... haaaaa niee akak nak bg penerangan denga ye adek adek sekalian...huhu
act xde hape hape pergadohan pown yg timbul dlam relationship kiteowg... sampaikan aku mogok xwat relationship tuuu... aku masih lagy bahagyee bersamee beliau... alhamdulillah...mogee mogeee berkekalan la yee...huhu
cumeee encik tersebut telah menDEACTIVATED kan akaun muka buku beliau...
sebab apee??? oooo ituuu xdpt dikenal pasty.... bolee laa anda anda sumeee bertanyekan sendiry pada belaiu yee... hehehhe peace!
okee itu sajee penerangan dary sayee...
hopee kowg xsalah faham la yeee..... doakan kamii itu yg penting! hehehe
SELAMAT HARY RAYEE U'ALL! (ceettt u'all gituuuu)

Isnin, 8 Ogos 2011

EMOSI?? NAPEE PERLU WUJUDNYEE KOW NIE!

ASSALAM..
ringkas! namun tetap memberi erti yg same untuk memulakan sesuatu ucapan..
 napee pompuan mezty beremosi..?? napee pompuan cepat tersentuh atynyeee?? napee pompuan mudah mengalirkan air matee?? napee ?? napee?? dan napee??
teraamaaatt streeessnyeee aku ary niee hanyee tuhan aje yg tahu.. ntahlaa..mudah-mudahan cepatlaa ketenangan itu dtg menziarah ke sekeping aty niee...dan ubatilah lukaa ini sebelum ianyaa semakin merebak...huuuuhhhh ! ayat sanskrit betolla aku niee ea!
aku xtawu nak kawal emosi yg sedia ade niee...so annoying! rimas! nak ajeee aku jerit kuat-kuat bagi satu dunia bergegar denga jeritan aku niee... uuuuuuuuuuuurrmmmmmmmmmmmm HANYE PERLUKAN PENGERTIAN!