Jumaat, 9 Disember 2011

ALHAMDULILLAH...FINALLY I GOT IT !

ASSALAMUALAIKUM...

meztyy kowg da pena dengaa ayat niee before this kan?? yup yup niee la ayat dari status aku kat fb tuuu...okee kat cnieee aku akan explain about that...

haaa act aku bersyukur nomo nomo nomo nomo nomo ( nomo= sangat : dalam bahase korea) tetibee kan korea pluk... niee mezty terpengaruh ngan cterrr guminho..huhu promotee pluk la aiiii..okee okee stop nonsence...!

blk pade cterrr aku td... okeee aku bersyukur yg amat akhirnyeee aku dapat gak mencapai keputusan 3.5 and above..fuuuhhhhhhh mmg tak disangke sangkeee la kan...usaha aku selame nieee mmg tersgt sgt berbaloi...terime kasih ya ALLAH..kow perkenankan doa hambamu ini....rezki aku kali niee kan...

ape apee pown aku bersyukur gak dpt lepas dan mendapat result yg boleeh dikateekan bangge walaupun xmencapai tahap expert dalam subjek mikroprosessor....fuuhhhh xpaya ckp laa kan subjek niee mmg subjek killer abez dan sgt aku takuti...alhamdulillah ! credit to lect aku PUAN ZUBYDAH...(kalau yee bacee niee mezty yee terharu ...ceeetttttt! ntah ntah beliau menyampah adeelaaa =P)

Jumaat, 2 Disember 2011

wants to be "pelary pecut dunia" !

ASSALAMUALAIKUM...

waahhhh rajin plukk aku menghupdatee blog nieee kan... bleeerr da di timpe kebosanan barulaaa aku nak bermanjee manjee kat cnieee kan...lau x hareeeemmm la kow fatin!..

da la tuuu ditambah pulak kunun kunun nyeee ade aty nak jady pelary pecut dunia...pelary 100m tyme kat skolw skowl dulu pon ko xlepas...lagy laa adee aty kow nak jady pelary pecut dunia..adoiyaiiiii...

act yg dimaksodkan aku adalah aku kalau la boleh...sekaraang nieee aku nak lary selaju yang mungkin nak g korea nak salam jun pyo paz tuu blk semulaa malaysiaa..haaaa bukan jugak sebenanyee...

oke okee mengarot... act aku nak lary laju laju supaye sumee rase beban aku niee elang.. aku nak lary sejaoh yg mungkin..aku nak elangkan sumeee pkiran negatif yg hinggap kat aku skunk... aku nak pegy jaoh dary dunia aku skunk!

wwaaaahhh alangkah seronoknyeee dapat menenangkan diri bersendirian..hanyee ade aku dan aku!
bahagyenyeeee.........................................................

Khamis, 1 Disember 2011

cuty semester yg membosankan!

ASSALAMUALAIKUM wbt..

lamee da aku xberposto posto kat cnieee kan... yelaa baru abez final exam...dan baru juak la berakhirnyeee semester 5...hoooraaayy! gembireeeee! hehehhe dyam xdyam da nak masok sem 6 da ea... fuuhhh lamee gak aku memerah keringat di poly jb tueee eaaa... huhu

okee lupeekan yang tuu...skunkk nieee aku tgh cuty semester... yg sumeee owg nanty natykan...yg sumee owg paling menggemary nyeee... sebab nyeee mereka boleee berholiday sakan laa kan... aku gak yg dok bersantai santai kat umaaa niee... haisssyyy apeee pown xboleee...

bosan ! bosan! bosan! kaki aku nieee da gatal jex nak berjalan...haaiisssyy seb baeekkk laa xde fulus...lau adee sowg2 pown aku hentam jex... hehehheheh p tuuu seb baek laa kan...lau seb xbaek... haaaa dok uma ajee laa...huhuhu

impian aku xbyk tyme cuty cuty nieee...aku cumeee nak g kawasan yg tinggi cameron highland atau genting.. aku nak release tension kat sanee...nak duduk..jalan jalan menikmaty permandangan kat saneee... xde owg nak teman pown xpee...aku nak pegy sowg2 kat saneee... p blerrr aku da pergy sowg sowg jangan adee yg ganggu percutyan aku yee... hehehehehe

waaaahhh alangkah besttnyeee lau impian aku tuuu tercapai..meztyy aku da xbebel bebel ag ckp bosan bosan kan....huhu

Sabtu, 8 Oktober 2011

MENGIDAM NAK MENJEJAKKAN KAKI KE PENTAS "AKJ" !

SALAM 1 MALAYSIA! cehhh waaahhh tetibe menyahot seruan kerajaan pluk...nak satu malaysia bagai..hehehhe
waaahhhh lamee betol aku xpost entry kat blog niee ea... mezty bosan jex nak singgah kat cnieee... huhu minx maap la yee... byaseee la da nak akhir akhir sem niee..cam da xde life edop niee..assignment, test , quiz sumeee ary ary nak dtg melawat aku... so terpakse laaa aku melayan mereka ngan baek baek sekaly...lau x layan mereka tuuu ngan baek baek..matylaa  nakkk.. hancusss edop aku t...huhu nieee lorm campor ngan final projek aku tuuu...satuu masalah jugee nak melayan kerenahnyeee yg bermacam-macam...so cerewet! huhu


baru baru nie 2 orang classmate aku ade dpt kertas yg berwarna kuning yg memberitahu bahawa mereka LAYAK menerima AKJ..apa itu AKJ??? AKJ bukanlaaa sejeniss snek baru di pasaran atau coklat yg paling mahal sampaikan kita xpena denga name nyeee sebelorm nieee... AKJ stand for ANUGERAH KECERMELANGAN PELAJAR...haaaa kireee dak dak dekan laa....huhu



sebenanyeee bende niee mmg aku da idam idam kan dari sem 3 lagi..tapi aku xtawu laa apeee punce masalah teknikal masee tuuu yang aku x layak dapat kertas kuning nieee...
may beee xcukop kertas da kowt nak tulis namee aku...heheh cerrr nengok gambar kat bawah niee..mmg ngam ngan coiii ajee ye tulis name name mereka yg berkenaan kan... tuuu laa agaknyeee sebabnyee aku xdpt kertas kuning tuuu agaknyeee... namee aku xmuat nak tulis dalam 1 kertas tuuu..cubee laa dyowg kecik kan ckewt font tuu mezty namee aku muat kan??? hehehhe
(pdhl mmg xlayak nak dpt AKJ)




so disebabkan aku sedang dan masih melayari edop sebagai seorang pelajar POLITEKNIK PREMIER JOHOR BAHRU atau nama yg akan ditukar coming soon adalah POLITEKNIK IBRAHIM SULTAN ini, kertas kuning nieee la penaik semangat aku dan berkobar kobarnyee aku nak belajar rajin rajin... kawan kawan aku pown da naek pelik atas perubahan aku nieee...ape apee pown... aku berserah pada ALLAH sajee..lau aku da berusaha tapy still xdpt agy..may be ade hikmah nyee... MUDAH MUDAHAN SATU HARI NANTY YE......

Ahad, 11 September 2011

MENJADI MANUSIA YG BERSYUKUR!

ehem ehem assalamualaikum wbt.. tetibeee TERajin pluk aku nak menghupdate post aku yee... almaklorm kebosanan kowt... yelaaa encik comeyh aku da deactivate akaun fb beliau..so aku xde nak watpee la blerrr on9..tuu yg aku rajin update blog lately nieee..niee pown lau xde byk keje yg menanty laa kan...lau tak hareeemmmm....hehhehhe
okee napee aku tetibee wat post cam niee??? haaa sebab nyee tetibee tgh ary td aku cam tersedar laaa... yg aku niee cam manusia yg xbersyukur kan... bg betis nak peha... manee laa adee yg perfect dlm duniaa niee yunk oiii... bersyukur laa dgn ape yg kow ade skunk niee fatin..walaupown ia nyee xsesempurna manee..tapy hargailahhh selagy masih ade depan matee..jagelah dengan sebaek mungkin... jgn nanty sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak bergunaa.... (waaahhhh cyap masok peribahasa gituuuu) so insyaALLAH aku akan berubah sedikit demi sedikit untuk kebaikan bersame...huhu

*insyaALLAH aku akan jagee hubungan ini supaye menjady yg lebih baik...aminn....

Sabtu, 10 September 2011

JAWAPAN UNTUK SOALAN YG BERMAEN DI MINDA U'ALL...

hallloooooooo... ASSALAMUALAIKUM WBT..
mmg da lame bebeno kan aku x post mengepos nieee.... almaklorm kebizian yg melampau lampau sebab tuuu laa aku xmenyempat nak post hape hape... niee pown untong renovate blog...lau x mezty xde yg nak menziarah blog aku nieee kan...huhu
okee rayeee suda dua minggu menjelang... p aku xde pluk raseee mood hary rayee..napee eA??  may be sbb xde owg nak berayee ngan aku kowt....OOoooppsss...peace! heheeh =)
urmmmm panjang pluk mukadimah aku kan..blerr nyeee nak masok ke tajok sebenar nie??
okee merujuk kepada perkara di atas...(waahh cam surat rasmi pluk) haaaaa kawan kawan aku sumeee dok runsing+risau ngan aku..asal lerr tetibeee aku xde wat relationship kat muka buku aku... haaaaa niee akak nak bg penerangan denga ye adek adek sekalian...huhu
act xde hape hape pergadohan pown yg timbul dlam relationship kiteowg... sampaikan aku mogok xwat relationship tuuu... aku masih lagy bahagyee bersamee beliau... alhamdulillah...mogee mogeee berkekalan la yee...huhu
cumeee encik tersebut telah menDEACTIVATED kan akaun muka buku beliau...
sebab apee??? oooo ituuu xdpt dikenal pasty.... bolee laa anda anda sumeee bertanyekan sendiry pada belaiu yee... hehehhe peace!
okee itu sajee penerangan dary sayee...
hopee kowg xsalah faham la yeee..... doakan kamii itu yg penting! hehehe
SELAMAT HARY RAYEE U'ALL! (ceettt u'all gituuuu)

Isnin, 8 Ogos 2011

EMOSI?? NAPEE PERLU WUJUDNYEE KOW NIE!

ASSALAM..
ringkas! namun tetap memberi erti yg same untuk memulakan sesuatu ucapan..
 napee pompuan mezty beremosi..?? napee pompuan cepat tersentuh atynyeee?? napee pompuan mudah mengalirkan air matee?? napee ?? napee?? dan napee??
teraamaaatt streeessnyeee aku ary niee hanyee tuhan aje yg tahu.. ntahlaa..mudah-mudahan cepatlaa ketenangan itu dtg menziarah ke sekeping aty niee...dan ubatilah lukaa ini sebelum ianyaa semakin merebak...huuuuhhhh ! ayat sanskrit betolla aku niee ea!
aku xtawu nak kawal emosi yg sedia ade niee...so annoying! rimas! nak ajeee aku jerit kuat-kuat bagi satu dunia bergegar denga jeritan aku niee... uuuuuuuuuuuurrmmmmmmmmmmmm HANYE PERLUKAN PENGERTIAN!

Isnin, 25 Julai 2011

MAU FATIN YG DULU...KEMBALIKAN FATIN YG DULU!

ASSALAMUALAIKUM..
lau aku nak nyanyi lagu pulangkan boleee x??? urmmmm =(
xtawulaaa ary niee aku rasee laen mcm ajee... AKU XPAHAM NGAN DIRY AKU SEKARANG..TLG KEMBALIKAN FATIN YG DULU...
napee ea ngan aku skunk nie?? aku jady xbermaya+kusut+kabot+kalot+berfikiran negatif+xpk panjang wat sesuatu+mara2+fikiran xmenentu+xde semangat+mood xmenentu+fikiran celaru+emosi xstabil+selalu menangis+teramat sensitif...dan hasil tambah kesemuanyee jd laa FATIN YG SEKARANG dan aku TERSANGAT-SANGAT TIDAK MENGGEMARINYA!
huuuhhh! entahlaaa..aku xtawu la cam nerr bolee jady cam nieee...may be disebabkan pelbagai masalah yg dtg kat aku bertalu2 kowt dalam mase seminggu niee... urmmmm napee la yee... dulu aku xselemah niee..aku kuat jex blerrr di duga... p napee skunk aku jady cam nieee.. napee?? napeee??? AKU NAK FATIN YANG DULU! tlg sedarkan aku dary mimpy burok nieee pleeeezzz... aku merayuuuu niee...hmmmmm =(
yg selalu menjady mangse keadaan ialah hubby aku tuuu..kesiaann kat beliau..lately nieee aku selalu mara2 beliau...wathal sana sini...urrrggghhhhh xpk panjang kan wat sesuatu??? hopee beliau dpt bersabar ngan aku skunk niee.... aku sedang mencary dan mencary kekuatan supaya dpt lalui kehidupan seperty biasa...doakan aku yeee =) ! mudah-mudahan...

Ahad, 10 Julai 2011

LOVE IS BLIND!

ASSALAMUALAIKUM WBT DAN SELAMAT SEJAHTERA!
        waahhh sopan gituuu..lau mak mertuaa dengaa niee sejukk aty...hahhaahha perasan!
okee LOVE IS BLIND dalam bahasa melayu nyee ialah CINTA ITU BUTA...tetibee plukk aku tertarik nak tulis entry pasal love-love niee..bukannyee sebab skunk niee aku nga bercintee tapi disebabkan aku tertarik dengan ayat itu...tuuu yang akuu nak cterrr lebih pasal tajok entry aku kali niee...huhu
        setyap insan di bumi ALLAH ini layak untuk memliki CINTA..xkirelaaa cinta kepada ALLAH..cinte kepada IBUBAPA..cinta kepada RASULULLAH..dan seumpama dengannyeee...tapy yg aku nak cterr lebih niee pasal CINTA KEPADA TULANG RUSUK..
        okeee yg dinamakan cinta itu buta adalah disebabkan tidak mengambil kira segala aspek, latar belakang,serta ciri-ciri yang ada pada tulang rusuk masing-masing apabila sedang hangat bercintaa..tuu yg keluar segala bagai pepatah... kentut pown wangi la..apee laa..mcm-mcm kan??
apee?? napee xgelar cinta itu rabun jaoh kaa?? cinta itu rabon dekat ka?? haiyoooo kalau rabon kan masih boleee nampak..p lau butaa da xbole nampak tuuu yg xamek kira langsong hal-hal yang telah disebotkan di atas..huhu
      aku juga tertarik ngan org org yang berusaha untuk memiliki cinta seseorang..tymee niee mcm-mcm laa mende yg cuba dibuat bg menarik aty si sang tulang rusuk.. letak bunga dlm bonet laa..nengok pelangi berkembar laa..eyhhh2 mcm cterr pasal nora elena pluk..hehehhe xputus-putus arapan yg diberikan..aku sukee dengan org org yg sebegini sebab xmudah putus asa untuk dapat ape yg ye nak..p dengan cara dan kaedah yg betolla yee..harap maklorm! 
      okeee yg aku xgemar dan xsukenyeee ialah apabilaa da dpt apee yg ye nak..teross xmenghargai langsong, sia-siakan, buat perangai, pasang spare part eyhh mcm-mcm agy laaa..heeyyy emosi pluk aku tetibe cterrr pasal nieee..huuuhhh! napeee harus berbuat sedemikian?? napee xhargai peluang yg da ade depan mate?? kalau nak wat cam tuuu napee meztyy berusaha keras nak memiliki cintanya dulu? napee??? hadoiiiii
     aku xpaham betol ngan jalan pemikiran org org yg sedemikian rupa..apee eaa faedah yg ye dpt?? entahlaa moga-moga satu ary nanty mereka- mereka yg tergolong dalam golongan niee dapat tersedar daripada perbuatan mereka tuuuu...cyan kowt pada mangse-mangse yg terkene..


Jumaat, 8 Julai 2011

NAK FEELING-FEELING MLM NIE BOLEE TAK?? :D




yuhuuuuu ASSALAMUALAIKUM WBT..!
rasenyee da lamee aku xmenziarah blog aku niee eaa...alhamdulillah maseh sihat walafiat agy...huhu okeee mlm niee tetibee aku rase cam nak feeling-feeling ajeee bolee x?? ngee~~
tak tawu laaa napeee...mlm niee aku dengaaa lagu yg shahdu-shahdu ajeee...may be teringt kat mr hubby kowt..hehhehe agaknyee lau aku jady dj radio meztyy pendengar-pendengar da lary ke stesyen laen kowt..gara-gara bosan denga laguu yg shahdu-shahdu ajeee... boleee kene pecat aku tymee tuu gak....huhu haiyoooo...
okeee sebenanyeee dis week puas gak laa aku spend tymee with mr hubby tuuu..ary-ary jupeee..almaklorm da naek poly niee kan..so takot bzy punyerr pasal...tuuu yg spend tymee dulu..wat simpan stok rinduu t...hehehe smlm akuu, emah, en beliau emah (zan) dan mr hubby aku tuuu g laot agy..waaahhh laot agy kan... act tak plan mau ke laot pown..plannyee mau amex member emah kat kote ajee..p alang-alang da sampai kote kan..cam rugy pluk lau x g ke kotee..huhu tuuu yg kami singgah-singgah dulu sebelorm amex member emah tuuu..destinasi kaly niee ke batu layar pluk,.sampai-sampai ajee aku terpegun ngan kecantikan laot itu..waaahhhh tenang ajeee....seronok laaa..agy-agy tymee tuuu aku bawu pas stres ngan report aku yg kene reject tuuuu..waaahhhh release tension la aku apee agy...heheheh
act ary tuuu aku terharu sgt tymee mr hubby aku tuee nyanyi lagu SEDETIK LEBIH kat telinga aku... walaupown ianyaa hanyee sekadar nyanyi yg kebetulan bermain di radio dan xdisengajakan pown.. cyez tymee tuu aku rasee terharuu glerrr xtawu la napee... p aku cover-cover jex la tymee tuuu wat-wat xde pe2 jady..pdhal atyyy nieee rase cam kembang kuncup ajeee...hehehhe walaupown aku xminat sgt la ngan laguu tuuu.. p blerr mr hubby nyanyi kat telingee akuu rasee cam bermaknee ajee..agy2 part yg:

 kasihku ku amat mencintai kamuu
kerna kau lebih arti hidup
ku akan terus mencinta
sedetik lebih...

thank youuu so much aby..hopee our relationship everlasting ever n ever okee??




INGREDIENTS OF LOVE :

love is life's essential ingredients,
blended with faith,
flavoured with cases,
softened with happiness,
baked with emotions,
garnished with sacrifice,
so keep serving with this "CHERISHED DISH" to whom you love for lifetime


Sabtu, 25 Jun 2011

LAOT = HIGHWAY SENAI DESARU (20 MINIT) !



urrmm lame bebeno la rase aku xmenghupdate blog niee yee..act da lame ade perasaan nak update blog niee..cumeee xberkesempatan ajeee..almaklorm laa skunk nieee sume orang nga sibuk bercerite pasal REPORT LI..so aku pown tergolong gax la dalam hal tersebut... tuuu yang aku xde mase nak update-update blog nieee..huhu so ASSALAMUALAIKUM.. da tulis-tulis barula nak bg salam yee mukadimah bukan maen panjang agy...hehe
okeee merujuk pada tajok entry aku kaly niee...LAOT=HIGHWAY SENAI-DESARU (20 MINIT)! haaa niee yang aku nak cterrr niee..kat pg niee mmg nga hot-hot la orang dok sibok berceriteee pasal benefit highway senai-desaru yang baru di buka..bukannyee apee cik senah dan cik bedah oiiii highway nieee dapat menjimatkan masa dan tenaga serta petrol yeee bb tuu laaa ramai yang suke dan amat menggemari apabila highway niee dibukaa..mane tak nyeee selalu lau nak g ke kote mengambil mase 1 jam taw..bila ade highway nieee cumee 20 minit aje kowt...lagypownnn ade jambatan JB lagy! waaahhh nak jugak ade jambatan cam pulau pinang tuuu..hahahahah aset kowt!..
haaa so tetibee idea emah yang on the spot tuu dtg secare tetibe dan mengejutnyeee..tyme tuu da mlm kowt..tetibee emah ckp..weyhhh sok kite g mandy laot jom..lalu highway baru..bawu 20 minit! haaa aku yang xsemene-mene teros menganggukkan diry..almaklorm pantang diajak berjalan..heheh walaupown tyme tuuu aku terkesima jap..=) okeee paz tuuu emah pown telefon hubby aku tuk mengajak beliau sekaly ke acara tersebutt..waaahh ayat kow! hehe
aku pown xsangke yang hubby aku tuu turut bersetuju..so kiteowg ape agy..lancarkan la plan niee...alhamdulillah berjalan ngan lancar..mcm-mcm yang kiteowg berdekahkan...mmg besh glerr la tymee tuuu...walaupown aku de wat hal ckewwtt ngan hubby aku tuuu p ttp epy! hehehhe abyyy soeee k...next tyme hney xwat agy...peace aby!






 thankx a lot pada siti fatimah dan encik beliau nyeee azizan anwar yang merancang segalenyee dan sponsor transport...heheeh kowg mmg besh!

 
 pada hubby tersayang, razman roslan happy anniversary yg ke 2 bulan ! heheheh (bawu 2 bulan aje kowt) and soee bebyk bb wat aby cam tuuu ary tuuu k..


Ahad, 12 Jun 2011

PERKAHWINAN GILANG GEMILANG MY BIG BROTHER!

yuhuuuuuu assalamualaikum...!
haaa da bape ary gax la kan aku xmengupdate hupdate kan blog ku ini..waaaahh gitu..almaklorm aku agak la bzy bape ary niee..menyiapkan segala persiapan untuk pernikahan abang aku yang sulung.."MOHD FAZIRULL ARHAN BIN MENJALI dng pasangannyee FARHQHANA BTE GHAZALI". beliau telah selamat dinikahkan pada 10 JUN 2011.. haaaa tyme nie la aku dapat rasekan yang abang aku nie tersgtlah gugup nya untuk melafazkan akad nikah itu..seb baek la hanya sekali sahaja..itupun suara da tergetak-getak..hahahah dan tyme nie jugak la ramai yang mengalirkan air mata syahdu..ceeyhhh!termasokla aku...hehehhe alaaa bukannye ape..aku cume sedeyh aje..serta xsangke yang abang aku suda menjady kepunyaan orang laen... aku mcm masih teringat-ingat jex beliau ade kat uma nie...dok kacow-kacow aku tyme aku nga tenang-tenang wat something...mmg xpuas aty la kow kan lau xkenekan aku! huuuuhh! p skunk da jady bapak orang..so attitude suda berubah meyh..hehehhe nie belorm lagy abang aku yang no dua nanty mau bertunang pluk..waaahhh mcm xcaye pluk kan.. p nak wat caner..nie la peredaran mase kate hubby aku tuuu..huhu



haaa ini adalah gamba sebelorm abang aku melafazkan akad nikahnyee bersame ibunda kami yang tercinta!


owk ini la wifenyee FARHQHANA BTE GHAZALI atau dikenali sebagai katy di kalangan saudara-saudara kami..alaaaa aku tawu kowg mezty rase pelik kan..kat mane dtg nye name katy 2...aku pown mmg terase keganjilannye laa act. sebelorm-sebelorm nie mmg xla aku tanye kat abang aku nie cyape name sebenanye wifenye tuu... aku mmg maty-maty la engt name ye katijah ka khadijah atau seumpama denganyee.. p tetibe nengok kad jemputan haaaa itula name wife ye yg tertera di atas yeee... huuuuhhh pelik suda!

  tyme nie adalah mase malam berinai di belah pihak perempuan..xla berinai sgt pown...bb selalunyee mlm berinai nie pengantin nie akan bertukar lbeyh daripada dua pasang...p abang aku nie cume tuka dua pasang aje..xlarat katenyee..hahahha padan muke kow! nak kawen sgt kan...hehheheh (jaat sunggoh aku nie kan) gamba nie bersame sedare-sedare aku belah ibu aku..huhu


 owk yang nie pluk gamba bersama sedare-sedare aku belah ayah aku...huhu cer fokus kat aku jap..errr act aku xbersedye agy nak amek gamba bb baby ana tuuu menangez pluk tetibee..selalu xde pluk nak nangez-nangez nyeee... owkkk aku tawu ape sebabnyee..xde mknn kat tgn baby tuuu...blerrr xde mknn baby tuu akan menangezz..kerana baby ituu sgt mencintai makanan yee... kalau nangez bagi jex la mknn komepm dyam! hahahahha so weird kan??


tyme nie pluk mulenyee persandingan di belah pihak perempuan..merah mak ngah kow masing-masing termasoklah aku nieee..hehehhe bak kate kazen aku..kow mengalahkan pengantin la! hahha jelez kaaa??? lalalalall~~


hahahhah aku paling suke nengok gamba nieee... kami adik beradik membuli abang aku wat ke laz kalinyeeee..apee punyeee hancor la bahase...hahhahha
btw SELAMAT PENGANTIN BARU MOHD FAZIRULL ARHAN BIN MENJALI DAN FARGHANA BTE GHAZALI... kite nak anak sedare bole x??? hehehhehe

Ahad, 5 Jun 2011

NASI MINYAK = KENDURY KAWEN

yuhuuuu assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... haaaaa bukan maen panjang lagy aku bagy salam kan?? yela bersesuaian ngan tajok aku nie... selalu kat kad-kad jemputan kan mezty bg salam panjang-panjang cam tuu..yela lbeyh afdal la kan...huhu 
owk berkenaan ngan tajok aku kaly niee..aku nak cterrr la pasal nasi minyak niee... ffuuuuuhhh perot aku nieee da kembang mambang rasenye akibat makan nasi minyak styap sabtu dan ahad.. belom campor agy de banyak tempat dalam satu ary...dan sumenyee menghidangkan juadah nasi minyak..haaaa bayangkan la bape banyak kaly aku makan dalam satu ary nasi minyak niee... haiyoooo nape la org-org nie wat walimatu urus tyme cuty-cuty skolah nie... mane la tak budak-budak naek badannyee tyme cuty skolah tibe...(merujuk pade aku sebenanye) hehehhee 
haaa act aku agak konpius ckewt la kan.. yela org selalu ckp "weeyyhh aku teringin la nak mkn nasi minyak kow..blerrr agak-agak nyee aku bole mkn nasi miyak kow ea...huhuhu" <---- owk nasi minyak disini bermaksod kepada melangsongkan perkahwinan la...kire nie sume perumpamaan-perumpamaan yang diamalkan masyarakat kite...yang aku peliknyeee nape mezty nasi minyak yang diplilh untuk dijadykan perumpamaan itu.. nape tak bunga mangga ka?? bunga telor ka?? pelamin indah ka?? hehehhehe 
haaa ckp pasal pelamin indah... aku paling suke nengok pelamin-pelamin nie..beserta pengantinyee la..p bab-bab yg pengantin pose kat atas pelamin nie aku mmg tak minat la nak menengoknyee..hehhehe aku suke nengok kaler-kaler yg digunakan serta segale bende yang digunakan untuk mencantikkan pelamin indah tuuu..huhu aku mmg minat la mende-mende nie.. bb kalau bole aku nak yang sempurna blerrr majlis aku t... heehehhe disebabkan aku lame agy..so aku nak curahkan idea-idea aku tyme abg aku kawen pada bulan 7 nie..huhu sumenyee aku buat ngan bantuan ibu aku..heheheh kunun-kunun nak jady cam pereka-pereka majlis-majlis kawen la niee..hehehhe sebenanye inginkan kesempurnaan dalam majlis niee..so aku sebagai adik yang baek aty ini serta solehah..hahhaa gely suda.. dan dengan kerjasama ibu aku telah menyandang jawatn itu..abg aku hanye mengikut kehendak kami dan mengeluarkan duit saje..heheh byasela org laky..mane la nak amek port pasal mende-mende nie kan..hehehe p besh la gak kan wat mende-mende nie..kire abg aku da bg kepercayaan kendalikan majlis ye la nie..huhu pengalaman babe! yela praktis sebelorm aku pluk yang wat walimatu urus nie..hehehhehe
ape-ape pown congrats pade pasangan-pasangan yang melangsongkan perkahwinan mereka pada cuty-cuty skowl nie..huhu peace!

Khamis, 2 Jun 2011

FALL IN LUV WITH PINK?? OH NO!

ehem-ehem assalamualaikum u'all! ceettt u'all nie...cam gedik-gedik pluk..hahhha yela nak sesuaikan ngan tajok aku nie..."ABOUT PINK".haaa cterr pasal pink melepink niee..act xde pe-pe yang salah pasal that colour pown..yg bole sampai dikenekan hukuman gantong..potong tgn or sebat sebanyak 50 kaly! huhu ianya hanya pasal aku yang sudah mula menggemari this colour...OMG! TIDAK! aku xbole nak terime kenyataan ini! 



nengok jex la cam telor nie..mane la ader telor kaler pink..cam imposible kan?? haaa cam tuu la gak aku nak terime yang aku nie sukee pinkk..amat berat sekaly...hehehhehe haiyoooo nak tawu x..dulu-dulu kan aku nie sebenanye paling xsuke@xgemar@xminat ngan kaler-kaler pink nie..eeeeiiii mcm pompuan owk! hehehe ini bukanla bermaksod yang aku nie LELAKI cuma dulu-dulu aku nie xminat sgt ngan barang-barang yang more pada pompuan-pompuan nie...lau pilih barang ape-ape pown mezty xnak cary yg ke arah pompuan-pompuan yang ayu-ayu, lemah-lembut serta seumpamanya..bb aku nie xde la dlm kategory itu..hehehhe dan yang paling penting nyee aku akan jaohkan diry aku ngan barang-barang yang berwarne PINK ini..kire alergy la dulu...huuuuuuuhh!    


haaa nengok jex la barang-barang kat atas nie... nampak pompuan kan?? p skunk nie...aku xtawu kenapa,mengapa,serta bagaimana aku bole terjebak ngan dunia pink niee....hadoiiiii risau-risau! bukan setakat barang-barang aku jex yang more pada pink nie...p pantang nampak berkenaan ngan kaler pink mezty aku terkesima jap even aku nampak kerusi tuu kaler pink..ooohhh tidak! apsal ngan aku nie?? terokknyeee..sampaikan setyap kaly aku teruja melihat barang-barang yang berkenaan pink nie aku akan beristifar serta menepuk-nepuk pipi aku yang tembam ini dan berkate "wakeup fatin! itu pink owk...tak tak aku xbole suke pink" huuuhhhh! sadis sunggoh...hahahah skunk nie aku byk kowt baju yang kaler-kaler pink nie..nak bely baju mezty nak yang pink ajee..haiyooo nengok jex la pic-pic kat seblah tuuu kebanyakannye aku pakai baju kaler pink kan?? huhu urmm aku da decide yang aku akan belaja menerima kenyataan ini yang aku suke pinkkkk....waaahhh luv u la pink! errrrr so gedik! 
owk semula-semula..aku akan terime kenyataan yang aku suke kaler pink nie..pink itu nice kan?? huhuhu nie barula ayat xgedik serta lebih matang...hehehhe
owk now aku da belaja something..mmg betolla owg kate yang kita xbole nak bency sesuatu perkare tuuu bb satu ary nanty kita akan menyukainyaa...dan byk juge bende yang aku xsuke buat DULU aku da buat SKUNK nie...haaa itulah DUNIA BARU aku!


Rabu, 1 Jun 2011

FATIN COME BACK BERSAMA DUNIA BARU NYA!

ini adalah dunia lame aku..errr kiree zaman dulu-dulu la nie...zaman-zaman lepas spm dulu tuu..hheheh size pown agak kecik sedikit ye berbanding skunk niee...heheheh alaaa kate pown dulu-dulu kan....


Yuhuuuuu mmg da lame bebeno aku xupdate blog nie..da naek berhabok-habok da bilerr aku sign in blk blog aku nie...kawan-kawan aku pluk dok membebel blerrr aku nak menghupdate kan blog aku nie...probnyee aku bukannye kurang rajin nak update mengupdate blog nie..cume aku ade pakai crown yang mengandungi uruf 'M'..haaaa malas la 2 maknenye...hehehhe mezty kowg pelik gak kan tetibe pluk aku ade hati nak update blog nie..urmmm nie disebabkan si hubby aku 2 la..beriyerr bebena beliau suwo aku wat blog...urmm terpakse la aku menggodeh-godeh dan memerah keringat mencary emel serta password aku..huuuhhh seb baek la engt! ape-ape pown  dapat la kita bersua kembali..so thankx jugakla kat beliau bb telah memupuk siat rajin aku nie..hehheheh lau x xde nyee aku rajin-rajin nak update blog nie...huhu btw WELCOME TO MY NEW LIFE  ya!
owk nampak x perbezaan antara dunia lame dan dunia baru aku?? haaa meyhh aku yang teros terang lau kowg xbape nak nampak sgt tuu..perbezaannyee yg ketara ialah "GEMOK".haaaa nampak kan kegemokkan aku terserlah jua...hahahhahahah