Sabtu, 25 Jun 2011

LAOT = HIGHWAY SENAI DESARU (20 MINIT) !



urrmm lame bebeno la rase aku xmenghupdate blog niee yee..act da lame ade perasaan nak update blog niee..cumeee xberkesempatan ajeee..almaklorm laa skunk nieee sume orang nga sibuk bercerite pasal REPORT LI..so aku pown tergolong gax la dalam hal tersebut... tuuu yang aku xde mase nak update-update blog nieee..huhu so ASSALAMUALAIKUM.. da tulis-tulis barula nak bg salam yee mukadimah bukan maen panjang agy...hehe
okeee merujuk pada tajok entry aku kaly niee...LAOT=HIGHWAY SENAI-DESARU (20 MINIT)! haaa niee yang aku nak cterrr niee..kat pg niee mmg nga hot-hot la orang dok sibok berceriteee pasal benefit highway senai-desaru yang baru di buka..bukannyee apee cik senah dan cik bedah oiiii highway nieee dapat menjimatkan masa dan tenaga serta petrol yeee bb tuu laaa ramai yang suke dan amat menggemari apabila highway niee dibukaa..mane tak nyeee selalu lau nak g ke kote mengambil mase 1 jam taw..bila ade highway nieee cumee 20 minit aje kowt...lagypownnn ade jambatan JB lagy! waaahhh nak jugak ade jambatan cam pulau pinang tuuu..hahahahah aset kowt!..
haaa so tetibee idea emah yang on the spot tuu dtg secare tetibe dan mengejutnyeee..tyme tuu da mlm kowt..tetibee emah ckp..weyhhh sok kite g mandy laot jom..lalu highway baru..bawu 20 minit! haaa aku yang xsemene-mene teros menganggukkan diry..almaklorm pantang diajak berjalan..heheh walaupown tyme tuuu aku terkesima jap..=) okeee paz tuuu emah pown telefon hubby aku tuk mengajak beliau sekaly ke acara tersebutt..waaahh ayat kow! hehe
aku pown xsangke yang hubby aku tuu turut bersetuju..so kiteowg ape agy..lancarkan la plan niee...alhamdulillah berjalan ngan lancar..mcm-mcm yang kiteowg berdekahkan...mmg besh glerr la tymee tuuu...walaupown aku de wat hal ckewwtt ngan hubby aku tuuu p ttp epy! hehehhe abyyy soeee k...next tyme hney xwat agy...peace aby!






 thankx a lot pada siti fatimah dan encik beliau nyeee azizan anwar yang merancang segalenyee dan sponsor transport...heheeh kowg mmg besh!

 
 pada hubby tersayang, razman roslan happy anniversary yg ke 2 bulan ! heheheh (bawu 2 bulan aje kowt) and soee bebyk bb wat aby cam tuuu ary tuuu k..


Ahad, 12 Jun 2011

PERKAHWINAN GILANG GEMILANG MY BIG BROTHER!

yuhuuuuuu assalamualaikum...!
haaa da bape ary gax la kan aku xmengupdate hupdate kan blog ku ini..waaaahh gitu..almaklorm aku agak la bzy bape ary niee..menyiapkan segala persiapan untuk pernikahan abang aku yang sulung.."MOHD FAZIRULL ARHAN BIN MENJALI dng pasangannyee FARHQHANA BTE GHAZALI". beliau telah selamat dinikahkan pada 10 JUN 2011.. haaaa tyme nie la aku dapat rasekan yang abang aku nie tersgtlah gugup nya untuk melafazkan akad nikah itu..seb baek la hanya sekali sahaja..itupun suara da tergetak-getak..hahahah dan tyme nie jugak la ramai yang mengalirkan air mata syahdu..ceeyhhh!termasokla aku...hehehhe alaaa bukannye ape..aku cume sedeyh aje..serta xsangke yang abang aku suda menjady kepunyaan orang laen... aku mcm masih teringat-ingat jex beliau ade kat uma nie...dok kacow-kacow aku tyme aku nga tenang-tenang wat something...mmg xpuas aty la kow kan lau xkenekan aku! huuuuhh! p skunk da jady bapak orang..so attitude suda berubah meyh..hehehhe nie belorm lagy abang aku yang no dua nanty mau bertunang pluk..waaahhh mcm xcaye pluk kan.. p nak wat caner..nie la peredaran mase kate hubby aku tuuu..huhu



haaa ini adalah gamba sebelorm abang aku melafazkan akad nikahnyee bersame ibunda kami yang tercinta!


owk ini la wifenyee FARHQHANA BTE GHAZALI atau dikenali sebagai katy di kalangan saudara-saudara kami..alaaaa aku tawu kowg mezty rase pelik kan..kat mane dtg nye name katy 2...aku pown mmg terase keganjilannye laa act. sebelorm-sebelorm nie mmg xla aku tanye kat abang aku nie cyape name sebenanye wifenye tuu... aku mmg maty-maty la engt name ye katijah ka khadijah atau seumpama denganyee.. p tetibe nengok kad jemputan haaaa itula name wife ye yg tertera di atas yeee... huuuuhhh pelik suda!

  tyme nie adalah mase malam berinai di belah pihak perempuan..xla berinai sgt pown...bb selalunyee mlm berinai nie pengantin nie akan bertukar lbeyh daripada dua pasang...p abang aku nie cume tuka dua pasang aje..xlarat katenyee..hahahha padan muke kow! nak kawen sgt kan...hehheheh (jaat sunggoh aku nie kan) gamba nie bersame sedare-sedare aku belah ibu aku..huhu


 owk yang nie pluk gamba bersama sedare-sedare aku belah ayah aku...huhu cer fokus kat aku jap..errr act aku xbersedye agy nak amek gamba bb baby ana tuuu menangez pluk tetibee..selalu xde pluk nak nangez-nangez nyeee... owkkk aku tawu ape sebabnyee..xde mknn kat tgn baby tuuu...blerrr xde mknn baby tuu akan menangezz..kerana baby ituu sgt mencintai makanan yee... kalau nangez bagi jex la mknn komepm dyam! hahahahha so weird kan??


tyme nie pluk mulenyee persandingan di belah pihak perempuan..merah mak ngah kow masing-masing termasoklah aku nieee..hehehhe bak kate kazen aku..kow mengalahkan pengantin la! hahha jelez kaaa??? lalalalall~~


hahahhah aku paling suke nengok gamba nieee... kami adik beradik membuli abang aku wat ke laz kalinyeeee..apee punyeee hancor la bahase...hahhahha
btw SELAMAT PENGANTIN BARU MOHD FAZIRULL ARHAN BIN MENJALI DAN FARGHANA BTE GHAZALI... kite nak anak sedare bole x??? hehehhehe

Ahad, 5 Jun 2011

NASI MINYAK = KENDURY KAWEN

yuhuuuu assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh... haaaaa bukan maen panjang lagy aku bagy salam kan?? yela bersesuaian ngan tajok aku nie... selalu kat kad-kad jemputan kan mezty bg salam panjang-panjang cam tuu..yela lbeyh afdal la kan...huhu 
owk berkenaan ngan tajok aku kaly niee..aku nak cterrr la pasal nasi minyak niee... ffuuuuuhhh perot aku nieee da kembang mambang rasenye akibat makan nasi minyak styap sabtu dan ahad.. belom campor agy de banyak tempat dalam satu ary...dan sumenyee menghidangkan juadah nasi minyak..haaaa bayangkan la bape banyak kaly aku makan dalam satu ary nasi minyak niee... haiyoooo nape la org-org nie wat walimatu urus tyme cuty-cuty skolah nie... mane la tak budak-budak naek badannyee tyme cuty skolah tibe...(merujuk pade aku sebenanye) hehehhee 
haaa act aku agak konpius ckewt la kan.. yela org selalu ckp "weeyyhh aku teringin la nak mkn nasi minyak kow..blerrr agak-agak nyee aku bole mkn nasi miyak kow ea...huhuhu" <---- owk nasi minyak disini bermaksod kepada melangsongkan perkahwinan la...kire nie sume perumpamaan-perumpamaan yang diamalkan masyarakat kite...yang aku peliknyeee nape mezty nasi minyak yang diplilh untuk dijadykan perumpamaan itu.. nape tak bunga mangga ka?? bunga telor ka?? pelamin indah ka?? hehehhehe 
haaa ckp pasal pelamin indah... aku paling suke nengok pelamin-pelamin nie..beserta pengantinyee la..p bab-bab yg pengantin pose kat atas pelamin nie aku mmg tak minat la nak menengoknyee..hehhehe aku suke nengok kaler-kaler yg digunakan serta segale bende yang digunakan untuk mencantikkan pelamin indah tuuu..huhu aku mmg minat la mende-mende nie.. bb kalau bole aku nak yang sempurna blerrr majlis aku t... heehehhe disebabkan aku lame agy..so aku nak curahkan idea-idea aku tyme abg aku kawen pada bulan 7 nie..huhu sumenyee aku buat ngan bantuan ibu aku..heheheh kunun-kunun nak jady cam pereka-pereka majlis-majlis kawen la niee..hehehhe sebenanye inginkan kesempurnaan dalam majlis niee..so aku sebagai adik yang baek aty ini serta solehah..hahhaa gely suda.. dan dengan kerjasama ibu aku telah menyandang jawatn itu..abg aku hanye mengikut kehendak kami dan mengeluarkan duit saje..heheh byasela org laky..mane la nak amek port pasal mende-mende nie kan..hehehe p besh la gak kan wat mende-mende nie..kire abg aku da bg kepercayaan kendalikan majlis ye la nie..huhu pengalaman babe! yela praktis sebelorm aku pluk yang wat walimatu urus nie..hehehhehe
ape-ape pown congrats pade pasangan-pasangan yang melangsongkan perkahwinan mereka pada cuty-cuty skowl nie..huhu peace!

Khamis, 2 Jun 2011

FALL IN LUV WITH PINK?? OH NO!

ehem-ehem assalamualaikum u'all! ceettt u'all nie...cam gedik-gedik pluk..hahhha yela nak sesuaikan ngan tajok aku nie..."ABOUT PINK".haaa cterr pasal pink melepink niee..act xde pe-pe yang salah pasal that colour pown..yg bole sampai dikenekan hukuman gantong..potong tgn or sebat sebanyak 50 kaly! huhu ianya hanya pasal aku yang sudah mula menggemari this colour...OMG! TIDAK! aku xbole nak terime kenyataan ini! 



nengok jex la cam telor nie..mane la ader telor kaler pink..cam imposible kan?? haaa cam tuu la gak aku nak terime yang aku nie sukee pinkk..amat berat sekaly...hehehhehe haiyoooo nak tawu x..dulu-dulu kan aku nie sebenanye paling xsuke@xgemar@xminat ngan kaler-kaler pink nie..eeeeiiii mcm pompuan owk! hehehe ini bukanla bermaksod yang aku nie LELAKI cuma dulu-dulu aku nie xminat sgt ngan barang-barang yang more pada pompuan-pompuan nie...lau pilih barang ape-ape pown mezty xnak cary yg ke arah pompuan-pompuan yang ayu-ayu, lemah-lembut serta seumpamanya..bb aku nie xde la dlm kategory itu..hehehhe dan yang paling penting nyee aku akan jaohkan diry aku ngan barang-barang yang berwarne PINK ini..kire alergy la dulu...huuuuuuuhh!    


haaa nengok jex la barang-barang kat atas nie... nampak pompuan kan?? p skunk nie...aku xtawu kenapa,mengapa,serta bagaimana aku bole terjebak ngan dunia pink niee....hadoiiiii risau-risau! bukan setakat barang-barang aku jex yang more pada pink nie...p pantang nampak berkenaan ngan kaler pink mezty aku terkesima jap even aku nampak kerusi tuu kaler pink..ooohhh tidak! apsal ngan aku nie?? terokknyeee..sampaikan setyap kaly aku teruja melihat barang-barang yang berkenaan pink nie aku akan beristifar serta menepuk-nepuk pipi aku yang tembam ini dan berkate "wakeup fatin! itu pink owk...tak tak aku xbole suke pink" huuuhhhh! sadis sunggoh...hahahah skunk nie aku byk kowt baju yang kaler-kaler pink nie..nak bely baju mezty nak yang pink ajee..haiyooo nengok jex la pic-pic kat seblah tuuu kebanyakannye aku pakai baju kaler pink kan?? huhu urmm aku da decide yang aku akan belaja menerima kenyataan ini yang aku suke pinkkkk....waaahhh luv u la pink! errrrr so gedik! 
owk semula-semula..aku akan terime kenyataan yang aku suke kaler pink nie..pink itu nice kan?? huhuhu nie barula ayat xgedik serta lebih matang...hehehhe
owk now aku da belaja something..mmg betolla owg kate yang kita xbole nak bency sesuatu perkare tuuu bb satu ary nanty kita akan menyukainyaa...dan byk juge bende yang aku xsuke buat DULU aku da buat SKUNK nie...haaa itulah DUNIA BARU aku!


Rabu, 1 Jun 2011

FATIN COME BACK BERSAMA DUNIA BARU NYA!

ini adalah dunia lame aku..errr kiree zaman dulu-dulu la nie...zaman-zaman lepas spm dulu tuu..hheheh size pown agak kecik sedikit ye berbanding skunk niee...heheheh alaaa kate pown dulu-dulu kan....


Yuhuuuuu mmg da lame bebeno aku xupdate blog nie..da naek berhabok-habok da bilerr aku sign in blk blog aku nie...kawan-kawan aku pluk dok membebel blerrr aku nak menghupdate kan blog aku nie...probnyee aku bukannye kurang rajin nak update mengupdate blog nie..cume aku ade pakai crown yang mengandungi uruf 'M'..haaaa malas la 2 maknenye...hehehhe mezty kowg pelik gak kan tetibe pluk aku ade hati nak update blog nie..urmmm nie disebabkan si hubby aku 2 la..beriyerr bebena beliau suwo aku wat blog...urmm terpakse la aku menggodeh-godeh dan memerah keringat mencary emel serta password aku..huuuhhh seb baek la engt! ape-ape pown  dapat la kita bersua kembali..so thankx jugakla kat beliau bb telah memupuk siat rajin aku nie..hehheheh lau x xde nyee aku rajin-rajin nak update blog nie...huhu btw WELCOME TO MY NEW LIFE  ya!
owk nampak x perbezaan antara dunia lame dan dunia baru aku?? haaa meyhh aku yang teros terang lau kowg xbape nak nampak sgt tuu..perbezaannyee yg ketara ialah "GEMOK".haaaa nampak kan kegemokkan aku terserlah jua...hahahhahahah