Isnin, 25 Julai 2011

MAU FATIN YG DULU...KEMBALIKAN FATIN YG DULU!

ASSALAMUALAIKUM..
lau aku nak nyanyi lagu pulangkan boleee x??? urmmmm =(
xtawulaaa ary niee aku rasee laen mcm ajee... AKU XPAHAM NGAN DIRY AKU SEKARANG..TLG KEMBALIKAN FATIN YG DULU...
napee ea ngan aku skunk nie?? aku jady xbermaya+kusut+kabot+kalot+berfikiran negatif+xpk panjang wat sesuatu+mara2+fikiran xmenentu+xde semangat+mood xmenentu+fikiran celaru+emosi xstabil+selalu menangis+teramat sensitif...dan hasil tambah kesemuanyee jd laa FATIN YG SEKARANG dan aku TERSANGAT-SANGAT TIDAK MENGGEMARINYA!
huuuhhh! entahlaaa..aku xtawu la cam nerr bolee jady cam nieee...may be disebabkan pelbagai masalah yg dtg kat aku bertalu2 kowt dalam mase seminggu niee... urmmmm napee la yee... dulu aku xselemah niee..aku kuat jex blerrr di duga... p napee skunk aku jady cam nieee.. napee?? napeee??? AKU NAK FATIN YANG DULU! tlg sedarkan aku dary mimpy burok nieee pleeeezzz... aku merayuuuu niee...hmmmmm =(
yg selalu menjady mangse keadaan ialah hubby aku tuuu..kesiaann kat beliau..lately nieee aku selalu mara2 beliau...wathal sana sini...urrrggghhhhh xpk panjang kan wat sesuatu??? hopee beliau dpt bersabar ngan aku skunk niee.... aku sedang mencary dan mencary kekuatan supaya dpt lalui kehidupan seperty biasa...doakan aku yeee =) ! mudah-mudahan...

Ahad, 10 Julai 2011

LOVE IS BLIND!

ASSALAMUALAIKUM WBT DAN SELAMAT SEJAHTERA!
        waahhh sopan gituuu..lau mak mertuaa dengaa niee sejukk aty...hahhaahha perasan!
okee LOVE IS BLIND dalam bahasa melayu nyee ialah CINTA ITU BUTA...tetibee plukk aku tertarik nak tulis entry pasal love-love niee..bukannyee sebab skunk niee aku nga bercintee tapi disebabkan aku tertarik dengan ayat itu...tuuu yang akuu nak cterrr lebih pasal tajok entry aku kali niee...huhu
        setyap insan di bumi ALLAH ini layak untuk memliki CINTA..xkirelaaa cinta kepada ALLAH..cinte kepada IBUBAPA..cinta kepada RASULULLAH..dan seumpama dengannyeee...tapy yg aku nak cterr lebih niee pasal CINTA KEPADA TULANG RUSUK..
        okeee yg dinamakan cinta itu buta adalah disebabkan tidak mengambil kira segala aspek, latar belakang,serta ciri-ciri yang ada pada tulang rusuk masing-masing apabila sedang hangat bercintaa..tuu yg keluar segala bagai pepatah... kentut pown wangi la..apee laa..mcm-mcm kan??
apee?? napee xgelar cinta itu rabun jaoh kaa?? cinta itu rabon dekat ka?? haiyoooo kalau rabon kan masih boleee nampak..p lau butaa da xbole nampak tuuu yg xamek kira langsong hal-hal yang telah disebotkan di atas..huhu
      aku juga tertarik ngan org org yang berusaha untuk memiliki cinta seseorang..tymee niee mcm-mcm laa mende yg cuba dibuat bg menarik aty si sang tulang rusuk.. letak bunga dlm bonet laa..nengok pelangi berkembar laa..eyhhh2 mcm cterr pasal nora elena pluk..hehehhe xputus-putus arapan yg diberikan..aku sukee dengan org org yg sebegini sebab xmudah putus asa untuk dapat ape yg ye nak..p dengan cara dan kaedah yg betolla yee..harap maklorm! 
      okeee yg aku xgemar dan xsukenyeee ialah apabilaa da dpt apee yg ye nak..teross xmenghargai langsong, sia-siakan, buat perangai, pasang spare part eyhh mcm-mcm agy laaa..heeyyy emosi pluk aku tetibe cterrr pasal nieee..huuuhhh! napeee harus berbuat sedemikian?? napee xhargai peluang yg da ade depan mate?? kalau nak wat cam tuuu napee meztyy berusaha keras nak memiliki cintanya dulu? napee??? hadoiiiii
     aku xpaham betol ngan jalan pemikiran org org yg sedemikian rupa..apee eaa faedah yg ye dpt?? entahlaa moga-moga satu ary nanty mereka- mereka yg tergolong dalam golongan niee dapat tersedar daripada perbuatan mereka tuuuu...cyan kowt pada mangse-mangse yg terkene..


Jumaat, 8 Julai 2011

NAK FEELING-FEELING MLM NIE BOLEE TAK?? :D




yuhuuuuu ASSALAMUALAIKUM WBT..!
rasenyee da lamee aku xmenziarah blog aku niee eaa...alhamdulillah maseh sihat walafiat agy...huhu okeee mlm niee tetibee aku rase cam nak feeling-feeling ajeee bolee x?? ngee~~
tak tawu laaa napeee...mlm niee aku dengaaa lagu yg shahdu-shahdu ajeee...may be teringt kat mr hubby kowt..hehhehe agaknyee lau aku jady dj radio meztyy pendengar-pendengar da lary ke stesyen laen kowt..gara-gara bosan denga laguu yg shahdu-shahdu ajeee... boleee kene pecat aku tymee tuu gak....huhu haiyoooo...
okeee sebenanyeee dis week puas gak laa aku spend tymee with mr hubby tuuu..ary-ary jupeee..almaklorm da naek poly niee kan..so takot bzy punyerr pasal...tuuu yg spend tymee dulu..wat simpan stok rinduu t...hehehe smlm akuu, emah, en beliau emah (zan) dan mr hubby aku tuuu g laot agy..waaahhh laot agy kan... act tak plan mau ke laot pown..plannyee mau amex member emah kat kote ajee..p alang-alang da sampai kote kan..cam rugy pluk lau x g ke kotee..huhu tuuu yg kami singgah-singgah dulu sebelorm amex member emah tuuu..destinasi kaly niee ke batu layar pluk,.sampai-sampai ajee aku terpegun ngan kecantikan laot itu..waaahhhh tenang ajeee....seronok laaa..agy-agy tymee tuuu aku bawu pas stres ngan report aku yg kene reject tuuuu..waaahhhh release tension la aku apee agy...heheheh
act ary tuuu aku terharu sgt tymee mr hubby aku tuee nyanyi lagu SEDETIK LEBIH kat telinga aku... walaupown ianyaa hanyee sekadar nyanyi yg kebetulan bermain di radio dan xdisengajakan pown.. cyez tymee tuu aku rasee terharuu glerrr xtawu la napee... p aku cover-cover jex la tymee tuuu wat-wat xde pe2 jady..pdhal atyyy nieee rase cam kembang kuncup ajeee...hehehhe walaupown aku xminat sgt la ngan laguu tuuu.. p blerr mr hubby nyanyi kat telingee akuu rasee cam bermaknee ajee..agy2 part yg:

 kasihku ku amat mencintai kamuu
kerna kau lebih arti hidup
ku akan terus mencinta
sedetik lebih...

thank youuu so much aby..hopee our relationship everlasting ever n ever okee??




INGREDIENTS OF LOVE :

love is life's essential ingredients,
blended with faith,
flavoured with cases,
softened with happiness,
baked with emotions,
garnished with sacrifice,
so keep serving with this "CHERISHED DISH" to whom you love for lifetime